Lite om kinesiologi

Kinesiologin utvecklades av amerikanska kiropraktorer i USA på 60-talet. Till Sverige kom kinesiologin i mitten av 70-talet och började därefter spridas. Ordet kinesiologi kommer från grekiskan och betyder rörelse + lära.

Inom kinesiologin är muskeltestning det grundläggande diagnostiska redskapet för att finna var i kroppen obalansen ligger och som är grunden till problemet. Muskeltestning innebär att känna av olika förändringar i muskelspänningen. Det är nervsystemets sätt att skicka information om hur det reagerar på olika typer av stimuli. Då kan man känna av när det finns en felprogrammering från nervsystemet ut i kroppen. Dessa tester gör att vi får en väldigt specifik behandling anpassad för varje persons besvär. Värk någonstans i kroppen kan ha en koppling till till exempel ett organ, stress eller näringsbrist. Därför är det viktigt att se till helheten och inte bara inrikta sig på problemområdet. Problemet kan ha sitt ursprung någon helt annanstans i kroppen ön var det yttrar sig.

Även andra yrkesgrupper som kiropraktorer, naprapater, sjukgymnaster, tandläkare, osteopater använder sig av muskeltestning som diagnostisk metod.

Vill du läsa mer så gå in på Svenska Kinesiologiskolans hemsida www.kinesiologi.se

Kommentarer inaktiverade.