Behandlingar

En kinesiologibehandling går ut på att förändra felaktiga impulser från nervsystemet ut i kroppen med hjälp av tekniker som

  • Stresshantering
  • Massagetekniker
  • Strukturella mobiliseringar
  • Näringsterapi
  • Akupunktur/akupressur

När rätt signaler sedan skickas ut till muskler, organ och energisystem kan kroppen så småningom självläkas. Eftersom man riktar in sig på att behandla både orsak och symtom kan man med kinesiologi hjälpa personer med olika problem. Till exempel kan ett återkommande ryggskott ha sitt ursprung någon annanstans i kroppen än i ryggen och därför återkomma på samma ställe trots upprepade behandlingar inriktade på just de låsta kotorna. Med kinesiologiska behandlingar finner vi även sambanden mellan strukturella problem och andra obalanser som till exempel stress eller intoleranser.

En behandling tar ca 1,5 timma och klienten har mjuka kläder på sig. Vi börjar alltid med en konsultation för att se på problemet från flera olika aspekter. Inom kinesiologin är det muskeltester som är det diagnostiska redskapet. Läs mer under Lite om kinesiologi för att få reda på mer om hur muskeltestning fungerar. Med dessa tester kommer vi fram till hur och i vilket område vi ska göra behandlingen. Vid exempelvis ryggproblem kan det behövas en mobilisering, liknande de som kiropraktorer gör fast betydligt mycket mjukare och utan att ”knäcka”. Kotorna justeras och massage görs på de muskler som är spända. Vid samma problem kan det även behövas sacro-kraniell behandling. Det går ut på att på ett mycket mjukt sätt justera de kraniella benen och få membranvätska att flöda fritt mellan huvudet via ryggraden ner till svanskotan. En obalans mellan de kraniella benen kan ge en mängd olika symtom i hela kroppen. Vid smärtlindring kan även akupunktur vara en mycket effektiv behandling. Vissa personer tycker det är obehagligt med nålar och då kan annan teknik användas på samma punkter. Antingen med en typ av penna som jobbar upp och ner utan att sticka hål eller med fingrarna (akupressur).

I många fall behöver kroppen tillskott av vitaminer och mineraler för att påskynda läkning. Jag testar ut näringsbehov och om det eventuellt skulle finnas någon form av intolerans. Jag arbetar med produkter från Thorne Research. Dom använder sig av de renaste ingredienserna som finns att tillgå på marknaden. Om du vill ha mer information om deras produkter se www.edura.se

En kinesiologisk  behandling kan innehålla alla dessa behandlingar mot ett och samma problem. Allt i kroppen hänger samman och jag försöker finna en helhetslösning för att få ett så bra och hållbart resultat som möjligt.

Kommentarer inaktiverade.