Raw lime cheesecake

bild

Årets första dessert är såklart Raw och här finner du receptet till denna lite syrligt söta och goda lime cheesecake

Det här året kommer att bli fullt med tips, inspiration och glädje runt hälsa, Raw Food och annat som gör mig lycklig. Jag är just i uppstarten med mitt nya företag Rawlicious som erbjuder catering, event och föredrag inom Raw Food och hälsa. Att kombinera det hälsosamma och kreativa sätt att tillaga mat och att kunna hjälpa människor att komma tillrätta med problem genom kinesiologi är en fantastisk möjlighet och stor glädje för mig.

Är du sugen på att ta del av det jag delar med mig så kan du följa mig här.Instagram

Till det här receptet använde jag en springform på 10 cm.
Botten:
1 dl mandlar
2 dadlar (blötlagda om de har blivit lite torra)
Rivet skal av en lime
En gnutta salt
1-2 msk vatten

Fyllningen:
2 dl cashewnötter (blötlagda 4-6 timmar)
2 msk pressad lime
2 msk pressad citron
Rivet skal av 1/2 lime
1/2 dl kokosolja
1 msk agave sirap
1 tsk spirulina
ev lite vatten att späda med om fyllningen känns för tjock.

Börja med att mixa mandlarna till botten i en matberedare till finfördelat smul. Tillsätt dadlar, limeskal, salt och mixa med mandlarna. Konsistensen ska bli lite kladdig så ta i lite vatten åt gången tills du tycker det känns bra. Pressa ned allt i en springform och ställ in i frysen.
Gör sedan fyllningen. Smält kokosfettet i ett varmt vattenbad. Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa tillsammans med alla de andra ingredienserna i en blender. Det tar ett tag innan det blir krämigt. Skrapa ned det som fastnar på sidorna lite då och då. Smaka av och tillsätt mer lime/citron om du vill ha mer syrlig smak och eventuellt mer agave sirap om du vill ha sötare. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Fördela fyllningen över bottnen och ställ in i frysen i 1-2 timmar eller längre. Ta fram och ställ i kylen ca 1 timma innan servering och dekorera med kokos, bär, lime eller det som helt enkelt faller dig i smak. Sedan är det bara att njuta!

Det här inlägget postades i Hälsa, Kinesiologi, Mat, Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>