Raw Food bollar.

bild

Raw Food bollar i olika varianter. Så goda och enkla att göra och dessutom om man gör flera smaker måste man ju pröva alla olika ;) Här har jag gjort smakerna choklad /hallon, lakrits/choklad och kokos/lime. Grunden i de båda chokladsmaks bollarna är den samma och här kommer receptet.

Ca 35 st bollar med chokladsmak.
2 dl cashewnötter
3 dl mandlar
1 msk mandelsmör
1 tsk vaniljpulver
1 dl rawkakao
15 st dadlar (blötlagda om de blivit torra)
1-2 msk vatten
3-4 msk kokosolja
2-3 tsk lakritspulver till lakritsbollarna (kan säkert variera stort i smak beroende på vad man köper för sort, så smaka av) eller 2 msk hallonpulver till hallonbollarna.
1 liten nypa salt

Mixa mandlar och cashewnötter i en matberedare så det blir som ströbröd. Tillsätt dadlarna och mixa tills de är finfördelade. Tillsätt de torra ingredienserna och mixa lite, smaka av. Lägg kokosfett i ett vattenbad så det blir flytande. Tillsätt kokosolja och mandelsmöret och mixa igen. Sist i med vattnet. Börja med 1 msk och se hur konsistensen blir. Den ska vara lite kladdig men det ska ändå gå lätt att forma bollar. Tillsätt lite mer vatten om du tycker smeten blev lite torr. Rulla, rulla och rulla! Jag rullade några av mina lakritsbollar i endast lakritspulver och det kan verkligen rekommenderas till dem som älskar lakrits. Några rullade jag även i en blandning av lakritspulver och kakao. Till hallonbollarna mixade jag lite rödbeta, tog lite, lite av saften och mixade med kokosflingor för att få den där fina rosa ytan. Självklart kan man använda endast kokos eller hackade nötter.

Ca 35 bollar med kokos/lime smak.
3 dl cashewnötter
2 dl mandlar
1 msk mandelsmör
15 torkade aprikoser (blötlagda om de har torkat)
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
3-4 msk kokosolja
1 liten nypa salt
1 lime

Mixa nötter, mandlar och kokosflingor i matberedare så det blir som ströbröd i konsistensen. Tillsätt aprikoserna och mixa så de blir finfördelade. Riv limen och pressa saften. Ha ner de rivna limeskalet, vaniljpulvret och salt och mixa lite. Smaka av. Lägg kokosfett i varmt vattenbad så det blir till olja. Tillsätt oljan och 1 msk av lime saften och mixa. Tillsätt mer lime saft om du tycker smeten blir lite torr. Den ska vara lite kladdig men det ska vara lätt att forma bollar. Rulla de små godbitarna i kokos som är mixat med lite rivet limeskal.

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>