Raw äppelpaj med vaniljglass.

2014-11-12 13.20.05

Äppelpaj med vaniljglass. Raw såklart så ät den till frukost mellanmål eller som efterrätt;) Gör så här om du är sugen på en lätt- och snabblagad, nyttig efterrätt.

Till 2 portioner.
1 dl mandel (jag använde blötlagda ca 2 timmar)
1/2 valnötter (jag använde blötlagda ca 2 timmar)
2 dadlar
1 äpple
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk pressad lime
1 tsk honung
2 bananer (skivade och frysta) Tips! Jag har alltid skivade bananer i frysen för att snabbt kunna göra glass, desserter och smoothies.
2 tsk vaniljpulver
1 msk mandelmjölk

Börja med att småhacka äpplet och blanda med kanel, kardemumma, pressad lime och honung så vätskar det sig lite och blir lite mjukt. Smaka av. Om du vill ha sötare ta lite mer honung men nötsmulet och glassen är också lite sött.
Lägg avrunna mandlar, valnötter och dadlar i en matberedare och mixa så det blir krispigt. Lägg undan nötsmulet.
Ta fram bananer från frysen och låt tina ca 5 min. Mixa tillsammans med vaniljpulver och lite mjölk. Smaka av och tillsätt mer vaniljpulver om du vill.
Sen är det bara varva nötsmul med äppelhacket i ett glas och överst lägger du på vaniljglassen.
Klart att servera och avnjutas!

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>