Glutenfritt bröd.

2014-11-09 12.41.15-1

Ibland blir man ju bara så sugen på bröd!

Det är inte alltid så lätt att hitta ett gott gluten- och mjölkfritt bröd så när det finns tid och lust är det härligt att baka själv. Det är lite meditativt, det doftar underbart och man vet exakt vad det är i. Jag gillar att experimentera och får mycket inspiration från både bloggar och Instagram. Det här receptet gjorde jag om så det passar mig och familjen och det blev så bra att jag delar det här om någon känner för ett brödbak.

1 msk fiberhusk
4 msk chiafrön
3 1/2 dl vatten
200 g mandlar
1 ½ dl krossade linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl av något glutenfritt mjöl tex bovetemjöl/amaranthmjöl/mandelmjöl/quinoamjöl
4 msk olivolja
1 msk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk salt

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda ner fiberhusk och chiafrön i vattnet. Rör runt ordentligt med en gaffel och låt svälla i 5 min. Under tiden lägg mandlar i en matberedare och mixa en kort stund så det är lite småbitar kvar. Blanda linfrön, solroskärnor, kokos och det valfria mjölet. Lägg ner blandningen, olivolja och kryddorna i matberedaren och mixa så att allt finfördelas till en deg som knådas lätt och formas till ett runt bröd. Lägg degen på ett oljat bakplåtspapper ovanpå en bakplåt. Låt det bli ca 3-4 cm högt så att det blir genomgräddat. Låt stå i ugnen i 60 minuter eller längre, beroende på hur sprött du vill ha brödet. Skär i skivor och njut med till exempel avokado och örtsalt på.

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Glutenfritt bröd.

  1. Kerstin skriver:

    Jag bakar väldigt sällan för det blir inte bra men jag skulle gärna äta brödet som du bakat! Kan jag få smaka en bit :-))

    • admin skriver:

      Jag bakar och lagar mat som man kan beställa. Bara att göra en beställning på det du vill ha så fixar jag;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>