Raw ris med grönsaker.

2014-10-30 10.26.02-1

En snabb lagad raw food rätt med smak av Asien. Full med näring och fräschhet. Perfekt som lunch.

Receptet räcker till 2 portioner.
1/2 halvt blomkålshuvud.
1 dl blötlagda cashewnötter (blötlagda ca 2 timmar)
1 röd paprika
1 1/2 dl gröna ärtor (jag använde frysta)
1 dl majs (jag använde fryst)
10 cm stjälkselleri
2 dl groddar
1 lime
1 msk kallpressad kokosfett (lägg ner fettet i en liten kopp och ställ ner koppen i ett hett vattenbad så det blir till kokosolja)
1 tsk miso
1 msk tamari
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
2 tsk curry
färsk koriander

Lägg blomkålsbuketterna och cashewnötterna i en matberedare och mixa ett litet tag. Hacka vitlöken och tillsätt till risblandningen tillsammans med lime, miso, tamari, kokosoljan och kryddorna. Mixa tills konsistensen blir som ris. Smaka av och tillsätt mer kryddor om du vill ha starkare smak.
Lägg över i en bunke och blanda med strimlad paprika, maj, ärtor och 1 dl av groddarna.
Strö över hackad koriander och resten av groddarna. Servera med limeklyftor.

Smaklig måltid!

 

 

 

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>