Raw pumpasoppa med örter och soltorkade tomater.

En soppa gjord på säsongens rotfrukter smaksatt med örter och soltorkade tomater. Jag vill alltid ha något knaprigt till när jag äter soppa och jag hade gjort svartkålschip som jag serverade till. Det bröt av lite och är så goda med sin sälta. Det är ju väldigt enkelt och snabblagat med just raw soppa. Om jag vill ha en lite mäktigare variant med asiatisk touch så tar jag kokosgrädde i och byter ut örtkryddor mot lime, chili och ingefära.

Så här gjorde jag soppan som räcker till två portioner:
1 liten palsternacka.
1 liten morot.
4 dl uppskuren butternut pumpa.
1 cm jalapenjo.
1 vitlöksklyfta.
1/2 dl soltorkade tomater.
5 dl vatten.
1 msk äppelcidervinäger.
1 msk näringsjäst.
1 msk olivolja.
1/2 msk oregano.
1/2 msk färsk timjan.
Salt och peppar.
Skala och hacka rotfrukterna och vitlöken. Hacka tomaterna och jalapenjo och lägg tillsammans med rotfrukterna i mixern eller matberedaren och täck med vatten. Mixa slät. Krydda och fyll på med resten av vattnet och olivoljan och mixa igen. Smaka av med salt och peppar.
Vips så är middagen färdig;:

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>