Raw jordbubbsglass med chokladsås.

2014-10-04 14.42.48-1

Ett till kalas!
Det är roligt att bjuda in familj och vänner på kalas. Att göra det mesta raw känns helt rätt. Det blir nyttigare och renare fika att mumsa vilket känns bra både för oss vuxna och framförallt för barnen som är mer känsliga för socker än vad vi är. När man dessutom har en i familjen som är mjölkallergiker och en som inte äter gluten passar det utmärkt eftersom rawfood inte innehåller varken det ena eller det andra.

I lördags fixade vi jorgubbsglass med chokladsås och här är receptet som räcker till 2 portioner jordgubbsglass.
2 st skivade, frusna bananer
250 gram frusna jordgubbar
1 tsk vaniljpulver.

Ta fram de frusna bananerna och de frusna jordgubbarna och låt dem tina ett litet tag. Mixa tillsammans med vaniljpulver i en matberedare eller i en mixer/mixerstav. Om du vill söta den lite extra kan du använda honung eller agavesirap.

chokladsås:
1 1/2 dl raw kakao
1/2 dl kokosolja (lägg kokosfett i ett vattenbad så det blir flytande)
1/2 dl honung eller agavesirap
1/2 dl vatten

Mixa alla ingredienser väl. För mer sötma tillsätt mer honung/agavesirap. Om du låter den stå så tjocknar den. Späd så med mer vatten till önskad konsistens.

Sen är det bara njuta!

 

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>