Apelsin- chokladmousse.

2014-09-20 20.52.59

I helgen när vi var bjudna på middag hemma hos vänner fixade jag desserten. Jag har verkligen fastnat för apelsin-choklad kombon och ville använda mig av de smakerna. Glass kändes lite bökigt, ska ju stå i frysen ett tag men jag inspirerades av den glassen jag gjorde för ett tag sen med ungefär samma smaker.

Det här receptet är till fyra personer.
3 Avokados
6 st dadlar.
3/4 dl Raw carobpulver.
3/4 dl Raw kakao
1 msk Rawhonung
1 Ekologisk apelsin.
Lite Raw kakaonibs till garnering.

Blötlägg dadlarna i ca två timmar. Tvätta apelsinen och riv skalet. Spara en del av apelsinskalet till garnering. Pressa saften ur apelsinen och mixa den tillsammans med alla de andra ingredienserna i en matberedare eller mixer till en härlig mousse. Smaka av om du vill ha mer chokladsmak eller mer sötma från honungen.
Servera i mindre glas och garnera med lite apelsinskal och kakaonibs.

Den här desserten kommer att bli en riktig favorit. Det bästa med Rawfood desserter är att de är goda, söta och hälsosamma. Du slipper socker, tillsatser och raffinerade produkter.  Istället en efterrätt med massor av mineraler, vitaminer, antioxidanter och dessutom afrodisiakum från chokladen;). Så njut!

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>