Rawbovetegröt med smak av hallon och kokos.

2014-09-19 08.54.04-2

Nu när hösten är här och mornarna är lite kyligare tycker jag det passar bra med lite stadigare frukost. Speciellt när man lyckats få till ett yogapass en tidig morgon. Så innan jag gick iväg för att träna blötlade jag 1 dl heltbovete i vatten. Väl hemma två timmar senare och jätte hungrig sköljde jag först bovetet noggrant. Sen mixade jag bovetet, 1 dl hallon, 1 msk kokosolja och 1/2 banan tillsammans. Till det lite lätt uppvärmd mandelmjölk. Jag har svårt att äta eller dricka något som kommer direkt från kylen, (förutom Champagne då;)) så antingen tar jag fram det jag ska använda från kylen en bra bit innan eller så värmer jag upp det lite försiktigt.  Jag toppade gröten med lite C-vitaminrika svartavinbär som även innehåller mycket antioxidanter och lite torkade gojibär som även dom är fullproppade med C-vitamin.

Efter den här starten på dagen var jag otroligt tacksam hela dagen. För att jag har möjligheten att träna Yoga, att jag kan gå upp tidigt en morgon och lämna allt därhemma för att få en stund av egentid, för att hela dagen ligger framför mig och att jag är full av energi, lycka och harmoni. Så istället för att få dåligt samvete när man inte får till det som man vill och planerar för var tacksam när du väl får det. Ju mer glädje och energi man känner desto lättare blir det att ta sig i väg en tidig, kylig höstmorgon.

Ha en skön höst!

Det här inlägget postades i Hälsa, Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>