Rawfalafel med hummus.

2014-05-07 13.35.20

Jag älskar verkligen libanesisk mat och det går utmärkt att göra den raw eller delvis raw för den som vill det.

Falafel (8-10 st.)
5 dl blötlagda solroskärnor. (Blötlägg ca 2 timmar.)
1 schalottenlök
1 dl färsk koriander
1 dl färsk persilja
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk pressad citronsaft
1 tsk salt
1 dl sesamfrön att rulla falafelbollarna i när de är klara.

Mal solroskärnorna i matberedare och häll sedan i resten av ingredienserna och mixa till en massa. Rulla massan till bollar. Lägg sesamfrön i en tallrik och rulla falafelbollarna i fröna. Servera i kålblad eller stort salladsblad med oliver, riven rödbeta och hackade grönsaker.

Recept hummus.
1 skalad squash
1 dl tahini
saften av 1/2 citron
1/2 dl olivolja
3 tsk spiskummin
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk cayennpeppar
salt och peppar
Mixa alla ingredienser i en matberedare till en krämig och len konsistens. Strö på lite paprikapulver och lite hackad persilja. Servera till falafel, som dipp till grönsaker eller på din smörgås.

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>