Glutenfritt fröknäcke

2014-08-25 13.52.34

Ett glutenfritt, knaprigt och gott fröknäcke som äts upp på bara några dagar hemma hos oss.

1 dl av mandelpulpan. Brukar bli så mycket efter en omgång mandelmjölk. Eller använd mandelmjöl/bovetemjöl/kokosmjöl/amaranthmjöl eller qiunoamjöl.
1 dl boveteflingor
1 dl solrosfrön
1 dl sesmafrön
1/2 dl linfrö
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk hela kumminfrön
1/2 olivolja
2 dl kokande vatten.

Lägg i kumminfröna i det heta vattnet och låt dem ligga och ge smak under tiden du blandar i hop de övriga ingredienserna. Häll sist i vattnet med fröna i och tryck/bred utsmeten på en bakplåtsklädd plåt. Strö på lite flingsalt. Baka i mitten av ugnen på 125° i cirka 75 minuter.

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>