Detoxsmoothie

2014-08-21 14.41.24

Att göra en detox är ett sätt att låta kroppen vila från det vi brukar stoppa i oss men som inte är så bra för oss. Ett sätt att komma igång med nyttigare mat, att få ny inspiration och få mer energi. Kaffe, té, socker, tillsatser, jäst, mejeriprodukter, alkohol, säd och halvfabrikat är inte produkter som bygger upp din kropp. Därför utesluter man koffein, allt sötningsmedel, jäst, alkohol, mjölkprodukter, säd, potatis, minskar på frukten och rött kött när man detoxar. Många kör helt vegan. Två till tre veckor en eller två gånger per år brukar de flesta må väldigt bra av. Eller så gör man en detox för att rensa ut kemikalier, mikroorganismer, bakterier eller tungmetaller. Då behövs det en djupare diagnos och preparat för att verkligen komma åt problemet. Med kinesiologiska tester kan man adressera detta.

I båda fallen är en ren och näringsrik kost mycket viktigt. Avstå från de produkter som bryter ned och fyll på med nyttig och energigivande mat. När jag för drygt två år sedan gjorde en detox kom jag på allvar kontakt med Raw Food. Det kändes så enkelt eftersom maten är fylld av näring, fantastiskt god, ren från alla tillsatser och helt vegan. Man behöver såklart inte äta 100% Raw men satsa gärna på 80%  Raw och fyll på med härliga grönsaksgrytor, linser, bönor, Quinoa och rotfrukter.

Den här smoothien innehåller grönkål som är fullproppad med kalcium, kalium, C-vitamin, folat och betakaroten. Avokado med massor av nyttiga fetter, fibrer och vitaminer. Persilja som är utrensande och innehåller tre gånger så mycket C-vitamin som apelsin och två gånger så mycket järn som spenat. Den gröna algen Chlorella som består av 60 % protein. Den innehåller aminosyror, mineraler, vitaminer , stora mängder enzymer och fettsyror. Dessutom är det mer klorofyll i Chlorella än i något annat livsmedel. Algen är även avgiftande och basbildande. Ananasen är också rik på C-vitamin. Den är bra mot menstruatationsbesvär, nervositet och är vätskedrivande.

Receptet ger cirka 7 dl. Drick den till frukost eller så rivstartar du och dricker den hela första dagen på din detox.

1 Näve grönkål.
1 Näve persilja
1 Avokado.
1/2 Citron.
1/2 Ananas
1 tsk Chlorella pulver.
5 dl Vatten
Kör i mixern tills det blir en härlig konsistens.

Lycka till!

 

 

Det här inlägget postades i Hälsa, Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>