Oilpulling

Att använda olja på samma sätt som du använder munskölj är en gammal ayurvediskmetod. Sesamolja är det som traditionellt används men jag föredrar kokosoljan som är mer bakteriedödande och som inte innehåller de mindre bra Omega-6 fettsyrorna. Det hela går till så att du helst direkt på morgonen tar cirka 1 tesked olja och vispar runt i munnen och mellan tänderna så gott det går i ungefär 15-30 minuter. Börja med lite kortare tid om det känns ovant och du blir trött i käkarna. Spotta sedan ut oljan i papperskorgen. Vi vill inte ha stopp i avloppet när oljan stelnar till så undvik diskhon. Svälj inte eftersom den innehåller bakterier och gifter. Eterår sköljer du helst med saltvatten. Vanligt vatten går också bra. Även om det är bäst att göra detta på morgonen så funkar det såklart närsomhelst under dagen.

Undvik helt ”vanligt” munskölj som även tar död på de bra bakterierna vi har i munnen och i tarmen och som vi så väl behöver.

Oil pulling har en rengörande, antibakteriell och helande effekt. Ofta förekommer Candida och Streptokocker i munhålan som orsakar plack på tänderna och inflammationer i kroppen. Metoden kan hjälpa till att minska den toxiska påverkan som munbakterierna har i hela kroppen och öka ditt immunförsvar.  Dessutom får du en betydligt bättre och fräschare munhälsa som gör att besöken till tandläkaren minskar. Jag garanterar att du redan efter första gången kommer känna skillnad på dina tänder. Ett helt naturligt sätt att förbättra din hälsa.

 

Det här inlägget postades i Hälsa och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>