Sommartårta

2014-06-20 18.41.25

Den här fantastiskt goda tårtan gjorde jag till midsommar. Den funkar ju såklart alltid och den är så nyttig så du kan äta hur mycket du vill utan att ha dåligt samvete. Då var det jordgubbstider men toppa den med vad du känner för så passar den närsomhelst.

Mixa 3 dl mandlar med 1msk raw kakao. Lägg i 10 dadlar och 1 msk vatten och mixa till en smet. Lägg i en form och ställ in i frysen. Mixa 3 bananer, 3 avokados, 6 msk raw kakao, 6 msk raw kokosolja, 3 tsk vaniljpulver, 2 msk raw honung till en mousse. Ställ in i frysen en stund innan du toppar tårtan med chokladmoussen . Ta fram ur frysen ett litet tag innan servering. Toppa med favoriter.

Kakao innehåller en mängd vitaminer, mineraler och antioxidanter som hjälper till att sänka blodtrycket. Aminosyror som finns i kakao hjälper till vid tillverkningen av signalsubstanser som gör att vi mår bra och känner ökad lust. Flavoniderna i kakaon förbättrar insulinkänsligheten vilket skyddar mot diabetessjukdomar. En riktig superböna med andra ord!

Det här inlägget postades i Hälsa, Recept och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>